Re: Proszę o Rade
Kwestia czy potrzebujesz gabarytow O2, jakie robisz przebiegi itp. itd. W pazdzierniku kupowalem swoje auto i kupilem O1 1.8T Sport, dlaczego ? Bo nie potrzebuje duzo miejsca z tylu (jezdze tylko z zona, a jak bede mial dziecko to przez nastepne 10 lat i tak bedzie tam za duzo miejsca), a zalezalo mi na cenie i na silniku (zwlaszcza na tym). Za cene golej O2 1.6 dostalem fajna O1 1.8T. Jak duzo jezdzisz to musisz przekalkulowac diesla - moze sie oplaca, jak malo i chcesz miec nowoczesniejsze nadwozie to O2 z benzyna bedzie dobrym wyborem, no i najwazniejsze ile konkretnie chcesz wydac na auto ? Dla mnie ta ostatnia kwestia byla najistotniejsza.
Zamieszczone przez bartol
, a OII 1.6 MPI liftback, ale w wersji Ambiente rocznik 2005... Tak się złożyło, że przesiadałem się ze słabiutkiej Cytrynki C3 1.1 62KM, więc kwestia mocy rzędu 102 KM w MPI i tak była kusząca + wg mnie super wygląd OII w stosunku do starej + znacznie lepsze wyposażenie + wykonanie, materiały, design, technologia itd - czyli w zasadzie wszystko poza silnikiem na plus OII. No i wybrałem - 10000 upustu na OII i z 70000 zrobiło się 60000
czyli tyle ile miałem zamiar wydać + kredyt 50/50 (rocznik 2005 w kwietniu się jeszcze ostał - auto kupiłem jako nowe na ładnych parę lat, więc rok w te czy wewte różnicy mi już nie robił, a dyszka piechotą nie chodzi :wink: ) I jestem bardzo zadowolony auto się ładnie zbiera, wcale nie czuję się zawalidrogą, cała reszta jest taka jak miała być, czyli o niebo lepsza niż w OI, dokupiłem tylko radio stream + aluski Ronala i jest okejos - naprawdę polecałbym Ci OII w 100% - to jest jednak ładnych parę lat w technologii do przodu, a na polskich drogach, umówmy się i tak nie da się jeździć szybko czy dynamicznie, bo albo korki albo emeryty w ładilakach albo Tir-y
Komentarz